[...] nie tylko on będzie odgrywał rolę w procesie budowania mięśni. Musimy zadbać również o odpowiednią podaż białek oraz węglowodanów i tłuszczy, a także zapewnić wystarczającą ilość witamin i minerałów. ‘ Pamiętajmy również, że zbyt duża nadwyżka energetyczna lub niewłaściwy dobór jakościowy pokarmów może zaowocować przyrostem tkanki tłuszczowej, [...]
Oglądam filmy o ludziach z olbrzymią nadwagą, którzy mieli operację zmniejszania żołądka. Lekarz mówi im o jedzeniu białka. Ja na redukcji obecnie jem białka tyle co zawsze ale staram się (dobrze napisane) ograniczyć węgle i tłuszcze zwiększając ilość cardio.
Zauważcie, że problemem nie jest normalna ilość takich produktów. Problem zaczyna się gdy dostarczymy organizmowi 150-200 g białka (bardzo dużo) opakowanego w taki miks. Np. z takiej kury fermowej. Rąbię obecnie <100 g białka dziennie. Oznacza to 5 jaj i jeden spory kawałek mięsa. I dlatego mogę się nie przyglądać przez lupę problemowi. Takie [...]
Sto gram białka to wystarczająca ilość, tym bardziej że na deficycie i tak nic nie zbudujesz. Przy większej ilości organizm będzie chętniej czerpał energię z białka i czasem uszczknie z pokarmu a czasem z bicka. Pozbądź się śmieci, ogranicz węgle i dokładaj treningu.
@xxKozaKxx "Dużo białka mało tłuszczu. Tak mało jak tolerujesz. Dla większości ludzi poniżej 35g. Reszte powinny stanowić węglowodany. Jedz mniej więcej taką samą ilość tłuszczu i węglowodanów ale jedz tak jak czujesz, że potrzebujesz." Bez sensu, skąd to wziąłeś?
ReaaV Nie do końca, tu chodzi o to żeby jeść dużo białka które zawiera jak najmniejszą ilość tłuszczy, i np jak jesteśmy przy redukcji to nie lecimy starą szkołą która mówi że ograniczamy węgle i lecimy ze zdrowym tłuszczem, tylko ograniczamy własnie tłuszcze a zwiększamy białko i węgle. Wydaje mi się że w końcowej fazie redukcji byłoby to B40% [...]
spożycie węgli proponowałbym uzaleznić od poziomu BF, jeśli jest dośc wysoki warto byłoby je obnizyć. Tak na prawdę jest wiele możliwosci dobrania rozkłądu makroskłądnikó, a nawet różnicowania go na dni treningowe / nietreningowe (czesto w popularnych odmianach zmiejsza się ilosc wegl iw dni bez trenigu siłowego). Zdecydowanie jednak nie widzę [...]
[...] IF: 1. Czy zmniejszyć ww kosztem tluszczow, podobno w początkowym stadium redukcji przy dużej ilości fatu jest to dobry pomysl, oczywiście z czasem stopniowo będę zwiekszal ilość ww. 2. Okno zywieniowe na IF’ie powinno konczyc się minimum godzine przed snem? 3. Kiedy powinienem umiejscowić trening? Czy jest możliwe umieszczenie go w oknie [...]
[...] w mniejszej ilości wodzie na omlecie nadało bardzo aromatyczną nutkę malin :-) Ocena końcowa - 10/10 SALTED PEANUT BUTTER Smak - Białko chyba zachwalane przez większą ilość użytkowników na forum :D I nie ma co się dziwić słone masło orzechowe to istna petarda! W postaci masła jak i białka smak który będzie u mnie gościł przy każdym [...]
Warto pamiętać o tym, że podstawą dobrze ułożonej diety powinny być kalorie, a szczególnie ilość, jaką będziemy spożywali. Zdecydowanie nie można zaczynać redukcja tkanki tłuszczowej z poziomu 2000 kcal. Jest to warto dla kobiety. Dla Ciebie z kolei ilość bliska wartości BMR, czyli potrzebna dla organizmu, aby prawidłowo funkcjonował bez [...]
[...] określa się je jako dzienny limit do 50 g. Pamiętać należy o tym, że wliczamy je wszystkie. Z reguły głównie z: - warzyw, - orzechy i nasion, - nabiału. W przypadku białka ilość jego określa się w zakresie od 1,3 do 2 g/kg masy ciała. Z reguły jest ona trochę niższa niż w przypadku standardowej diety zbilansowanej. Wynika to z tego, że organizm [...]
Jeszcze kilka lat temu, szczególnie wśród osób początkujących spotkać można było dość często przeświadczenie o tym, że ilość serii i powtórzeń w wykonywanym treningu decyduje o tym, czy będzie budować masę mięśniową lub robić rzeźbę. Panowały poglądy, iż ilość powtórzeń 10-16 i duża ilość serii pomoże spalić tkankę tłuszczową i uwidocznić mięśnie. [...]
[...] jajko (1 duże) /ok Śniadanie 2 (9:30) - 200g Chleb graham (około 6 kromek) - 60g Szynka (3 plasterki) - 20g Ser żółty (1 plasterek) - Warzywo - papryka, ogórek itd.. ilość nie gra roli - 20g Orzechy włoskie /bez sera zoltego, zamiast szynki kawalek mięsa/ryby lub twarog, warzyw im wiecej tym lepiej Posiłek 3 (12:00) - 200g Chleb graham [...]
[...] określić ilości makroskładników. Zalecane jest spożywanie 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,3 g tłuszczów i resztę kcal pochodzącą z węglowodanów. Mając podstawy, ustalamy ilość posiłków, która nam odpowiada w ciągu dnia. Nie ma to wpływu na efekty, więc wybrać należy tak, jak nam pasuje. Kolejny krok to zastosowanie w posiłkach zalecanych [...]
[...] którego skład wchodzą wszystkie aminokwasy niezbędne dla organizmu człowieka. Skład mineralny mięsa jest urozmaicony; znajdują się w nim: potas, sód, żelazo, miedź oraz duża ilość chloru, fosforu i siarki. Ze względu na ilościową przewagę składników kwasotwórczych, mięso należy do produktów zakwaszających organizm. Młode zwierzęta, np. cielęta, i [...]
Morales dzieki za odpowiedz. Te wyliczenia sa ze wzoru z K**, podalabym stronke, ale nie jestem pewna czy moge, w kazdym razie te 0,9 to jest niby wlasciwe BMR dla kobiet, gdyz u mezczyzn niczego sie nie mnozy, takze sama juz nie wiem. Jezeli mozna wiedziec to z jakiego wzory obliczyles moje BMR? Co do aktywnosci 1,3 to chyba duzo, ja staram sie [...]
To nie jest dieta białkowa. To jest LC. Tu należy dbać o odpowiednią ilość tłuszczu i odpowiednie jego proporcje oraz odpowiednią podaż warzyw. To co tu jest, to normalna podaż białka.
[...] trenujące, dbające o swoją sylwetkę i zdrowie często zastanawiają się, jak wygląda sytuacja z alkoholem w diecie, ilością i częstością jego spożywania. Ile zaszkodzi, a jaka ilość nie wpłynie negatywie na sylwetkę. Na to pytanie niestety nie ma odpowiedzi. Z reguły im mniej i rzadziej, tym lepiej. Jednak spożywanie alkoholu z głową bez wątpienia [...]